Kozmetički salon Swan | Epilacija SHR tehnologijom

Kozmeticki salon Swan

A - EPILACIJA, najuspešniji tretman za trajno uklanjanje dlaka:

Laser aparat za lasersku epilaciju i predstavlja tehnologiju za trajno odstranjivanje dlačica koja ima izuzetan uspeh. Tehnologija „u pokretu“ predstavlja proboj na polju trajnog odstranjivanja dlačica svetlosnom tehnologijom. Laserska epilacija tretman je ugodniji od konvencionalnih načina i koža je bolje zaštićena.
Epilacijom različitim postojećim tehnologijama možemo delovati na potpuno uklanjanje dlaka sa odredjenih regija odnosno značajno smanjenje broja neželjenih malja. Ukoliko se na dlaku deluje u anagenoj fazi, potrebno je svega nekoliko puta da čak i one najupornije dlake uklonimo. Ali sposobnost dlake da se regeneriše je nešto na šta moramo da računamo. Najispravnije bi bilo da se kaže da se svim postojećim načinima epilacije postiže značajna redukcija broja dlaka i da je s vremena na vreme neophodno ponoviti tretman.

B - Koji tretman epilacije je najefikasniji? Da li je bol dokaz efikasnosti tretmana?:

Istraživanja su pokazala da je sporiji ali duži proces zagrevanja daleko efektivniji za trajno uklanjanje dlaka u odnosu na visoke nivoe energije isporučene u kratkom vremenskom intervalu. Kada se koristi SHR (Super Hair Removal diodni laser), preko ciljne regije se prelazi „in motion“ (u pokretu) koristeći nisku energiju ali visoku repetitivnost (i do 10Hz, tj. 10 puta u sekundi) umesto tradicionalne metode pojedinačnim, visoko energetskim pulsevima. Na ovaj način se melanin dlake kao i stem ćelije postepeno zagrevaju niskom energijom i tokom dužeg vremenskog perioda (90 sekundi) do komforne temperature od 45° C. IPL i neki drugi laseri dostižu mnogo veću temperaturu (do 60° C ) čime se dodatno oštećuje dermis, postoji veća mogućnost nastanka opekotina a bol je neizbežan. Sa SHR-om prisutan je osećaj prijatne toplote na koži, ali ne i bol.

C - Razlika izmedju SHR i IPL tehnologije?:

Laser predstavlja koncentrovani snop svetlosti odredjene talasne dužine. SHR diodni laser šalje snop svetlosti talasne dužine od 810 nm za razliku od IPL sistema koji nema specifičnu talasnu dužinu već isporučuje svetlosni zrak širokog spektra od 550 do 1200 nm. Iz tog razloga je efikasnost SHR daleko bolja u odnosu na klasičan IPL jer usmereno deluje na adekvatnoj dubini uništavajući folikul dlake.
Prednost specifične talasne dužine i visoke repetitivnosti laserskog zraka, SHR-om je moguće tretirati i tamnije fototipove kože (IV i V) pa čak i osunčanu kožu.

D - Da li tretman laserom obuhvata sve tipove kože?:

Kod osoba sa crnom ili jako tamnom kožom (osunčanom) neće doći do željenih rezultata iz razloga što tamna koža sadrži mnogo pigmenta. Usled toga se sama koža zagreje laserskim pulsom, a ne samo koren dlačice te je efekat tretmana drastično slabiji, jednom rečju ne preporučuje se. Idealni pacijenti imaju svetlu kožu i tamne dlačice. Zakažite besplatan pregled na kome ćete dobiti sve informacije u vezi epilacija tretmana.

E - Šta treba a šte ne bi trebalo raditi pre epilacija tretmana?

Porazgovarati prvo sa pacijentom da li spada u rizičnu grupu, o bezbednosti i efektima tretmana.
Pre laserske epilacije, regiju koja se tretira ne treba izlagati UV zracima. Dakle, treba odustati od sunčanja i solarijuma jer su mnogo bolji efekti kad koža nije osunčana. Dlačice treba ukloniti 24h pre tretmana, ali nikako voskom, već samo brijanjem. U slučaju uklanjanja voskom mora se dozvoliti rast dlačica u periodu od najmanje mesec dana.
Ne preporučuje se ni korišćenje krema za potamnjivanje kože. Korišćenje ovakvih sredstava može dovesti do bojenja kako kože tako i dlake, tako da koža postaje preplanula a dlake pocrvene ili posvetle. Kada se boja sa kože ispere, crvena boja na dlakama se zadržava što predstavlja problem kod laserske epilacije jer laser ne prepoznaje crveni pigment.
Pre dolaska na tretman epilacije uradite piling regije koja se tretira. Jer, što je koža čistija to su i efekti bolji. Uklanjanjem istrošenih epitelnih ćelija sa površine kože, obezbeđujete maksimalan prolazak svetlosnog snopa u kožu a samim tim i bolji rezulatat tretmana!

F – Efekti laserske terapije

Prvo opadanje dlačica možete primetiti već nakon 10-14 dana, ukoliko niste obrijali tretiranu regiju, dlake će sporije rasti, biće tanje i proređenije.
Razmak između laserska epilacija tretmana je 4-8 nedelja, u međuvremenu ne čupati dlake iz korena, već samo brijati. U najvećem broju slučajeva potrebno je 4 -6 tretmana epilacije, ali to zavisi od mnogo faktora kao što su boja, debljina i kvalitet dlake. Neophodno je uraditi više tretmana epilacije jer dlake rastu u 3 faze, a uništavaju se samo u anagenoj fazi (fazi rasta):

  • za regije gde su jače dlake (pazuh, prepone, muške dlake) potrebno je 4 – 8 tretmana epilacije!
  • za regije gde su dlake tanje i svetlije (nausnice, dlake na licu) potrebno je 4-6 tretmana epilacije!

Sveobuhvatna lepota

Treba da u jednom ljudskom biću sve bude lepo: i lice i odelo i duša i misli.
ANTON PAVLOVIČ ČEHOV